Selecteer een pagina

Over Marcel.

“You are writing your own legacy. Make every decision add to that.”

“Ben oprecht gelukkig met wat je al hebt, terwijl je alles doet om al je dromen waar te maken.”

– Marcel

Mijn verhaal

Al van jongs af aan is sporten en persoonlijke ontwikkeling een rode draad in mijn leven. Als klein jongetje stond ik al, met wisselend succes, op het voetbalveld. Daarnaast begon ik aan de Koreaanse martial art, Hapkido.

Na het behalen van mijn zwarte band en meervoudig Nederlands kampioen te zijn geworden, verlegde ik mijn focus naar school en mijn bijbaantjes. Eigenlijk vooral naar de kroeg en hardstyle feesten.

Tot de bewustwording kwam dat daar geen toekomst in zat en ik voor mezelf besloot dat het anders moest. Vanaf dat moment ben ik me gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en weer op zoek gegaan naar een sport als fysieke uitdaging.

Ik bedacht me dat fietsen wel iets voor me zou zijn en kocht een tweedehands racefiets en even later een mountainbike. Ik genoot van het rijden en vooral van het mijzelf verbeteren op snelheid en techniek. 

Omdat fietsen nog niet voldoende uitdaging gaf zocht ik er nog wat bij, door het te combineren met hardlopen en zwemmen kwam ik bij triathlons terecht.  

Mijn overtuigingen

Zorg goed voor jezelf, voor jou en voor anderen

Het grootste geschenk dat je kunt geven is je eigen persoonlijke ontwikkeling. Door goed voor jezelf te zorgen zit je lekkerder in je vel. Als je je lichamelijk en geestelijk goed voelt dan ben je een veel aangenamer gezelschap voor jouw omgeving.

Blijf altijd nieuwsgierig en jezelf verwonderen

Zorg er voor dat je altijd nieuwsgierig blijft om nieuwe dingen te willen leren en verder te komen in het leven. Alles dat stopt met groeien begint langzaam met afsterven. 

Ben oprecht gelukkig met wat je al hebt, terwijl je alles doet om je dromen waar te maken

Iedereen heeft mooie dromen over dingen die je ooit zou willen doen en die je echt gelukkig zouden maken. Durf er werk van te maken om die dromen te realiseren, maar ben ondertussen oprecht gelukkig met wat je momenteel al hebt.

Mijn Visie

Het is mijn overtuiging dat je zelf verantwoordelijk bent om de beste versie van jezelf te worden en het leven te leiden zoals jij dat wilt. Alleen jij kunt er voor zorgen dat je de dingen doet waar je gelukkig van wordt.

Geniet van de natuur, de zon en de wind, van een glas goede wijn bij een heerlijk diner, van fysieke inspanning en van alle momenten die je deelt met mensen die je liefhebt.

Ik geloof dat, als je wie je bent als persoon goed afstemt met wat je doet in je leven, je een positieve impact gaat leveren aan de wereld om je heen.

Voor mij is een triathlon is de perfecte metafoor voor het leven. De combinatie van zwemmen, fietsen, hardlopen én voeding is een goede vergelijking met verschillende aspecten in het leven.

Je kunt niet succesvol zijn als je maar in één van de onderdelen piekt, of als je één onderdeel volledig negeert. Piek jij op je werk maar niet privé? Of negeer jij je gezondheid volledig? Dan zul je nooit succesvol de finish kunnen halen.

"Zorgen jouw gewoontes dat je elke dag 1% beter wordt, of wordt je 1% minder goed?"

Je bent aangemeld!

Pin It on Pinterest

Share This