Volg je hart, gebruik je hoofd

Mindset

Na vier jaar bij Squerist gewerkt te hebben heb ik de keuze gemaakt om de overstap te maken naar een andere werkgever. Vanaf januari ga ik aan de slag als online testspecialist bij Triodos bank!

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier bij Squerist (en de meeste tijd daarvan bij Cito) gewerkt. Hier heb ik veel kansen gekregen om te groeien en mezelf verder te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. De keuze om weg te gaan heb ik gemaakt omdat ik buiten de detachering wil gaan werken.

Alvast wat antwoorden op de meest gestelde vragen:

 

Waarom ga je iets anders doen?

Na ruim 3 jaar bij Cito gedetacheerd te zijn heb ik gemerkt hoeveel specifieke bedrijfskennis je bij een klant opbouwt.

Vanuit deze kennis kan ik als testcoördinator nóg meer bijdragen aan de kwaliteit van de software en het gehele proces er omheen.

Mede hierdoor ben ik er, een jaar na het aankondigen van een externen-stop, als één van de laatste externen nog steeds werkzaam.

Een ‘nadeel’ van detachering is dat je de opgedane bedrijfskennis altijd weer achter zult moeten laten. Om juist ook deze kennis op termijn te kunnen blijven gebruiken heb ik besloten een interne functie te gaan zoeken.

Mijn nieuwe uitdaging heb ik dus gevonden bij Triodos bank. En doordat ik in mijn nieuwe functie betrokken ben bij zowel de IT als de marketing afdeling verwacht ik nog bredere kennis op te kunnen bouwen en ook van daaruit mijn toegevoegde waarde te kunnen bieden.

 

Triodos, dat is toch die groene bank?

Klopt! Vrijwel iedereen kent Triodos vooral door hun sterke marktpositionering als duurzame (groene) bank. Deze visie zie je terug komen in alles rondom Triodos.

Tijdens de verschillende gesprekken merk je dat alle collega’s volledig achter deze visie staan, en dat deze ook door iedereen wordt uitgedragen. Deze gedeelde visie zorgt voor een goede werkcultuur waarbij iedereen het hogere doel in het oog kan houden.

“If you’re able to build an environment where people not only truly enjoy the work they’re doing, but also believe in the mission at hand, you probably won’t encounter an employee that just doesn’t seem to get the work done.” – Gary Vaynerchuk over bedrijfscultuur

Bij het verder onderzoeken van Triodos viel me op dat naast hun duurzame missie ze zich eigenlijk bezig houden met traditioneel bankieren. Geen complexe financiële constructies om op korte termijn een hoger rendement te behalen.

Triodos focust zich op ‘gewoon’ bankieren zoals dat vroeger ooit bedacht is. Daarbij gericht op een stabiele lange termijn groei.

Door deze strategie is Triodos niet alleen ongeschonden door de crisis gekomen, maar sindsdien zelfs meer dan verdubbeld in omvang.

Deze prestatie zorgt er weer voor dat meer mensen Triodos vinden en gaan waarderen als bank wat voor een verdere groei zorgt.

 

En wat ga je daar doen dan?

Mijn nieuwe functie is online testspecialist. Daarbij ben ik werkzaam voor vooral de afdeling Marketing, en daarnaast de afdeling IT. Natuurlijk gericht op het online marketing gedeelte van Triodos.

Ik word verantwoordelijk voor het opzetten, coördineren en uitvoeren van een gestructureerde testaanpak voor de online omgevingen.

Die omvatten de publieke websites, het campagne management systeem (Selligent), WordPress en diverse social media kanalen en analytics pakketten.

Aangezien het een redelijk nieuw team is moet het gehele testproces nog worden ingeregeld. Wat het tot een nog interessantere uitdaging maakt.

Op de afdeling IT mag ik me gaan bezig houden met het opstellen van een integrale testaanpak voor projecten. Daarbij de testcoördinatie binnen projecten die (mede) betrekking hebben op applicaties die extern ontwikkeld worden.

Ook mag ik mee gaan denken over testverbeteringen en professionalisering van de testdiscipline binnen Triodos.

Dus ja, ik kijk er erg naar uit om te kunnen beginnen in januari!

 

Hoe gaat het nu met Squerist eigenlijk?

De afgelopen jaren heeft Squerist veel en grote veranderingen doorgemaakt. Van verschuivingen in de directie, een andere inrichting van de interne organisatie tot een beleid dat nog meer op de professionals is gericht.

In de beginfase van deze veranderingen hebben een aantal oud-collega’s besloten om de gevolgen van deze veranderingen niet af te wachten. Zelf ben ik blij dat ik nog langer ben gebleven en zo heb ervaren hoe de vernieuwde organisatie zich aan het vormen is.

De energie en het enthousiasme die de directie zelf uitstraalt werkt aanstekelijk. Collega’s zijn positief en merken dat zij mee kunnen groeien met het bedrijf.

In alles wat er gebeurt merk je dat Squerist zich wil en zal blijven verbeteren.

 

En nu?

Nu ben ik bezig met het zo goed mogelijk kunnen achterlaten van mijn werkzaamheden bij Cito. Dit houdt dus in overdragen aan collega’s, acties uitzetten die de komende periode nog moeten worden opgepakt ter verbetering en documenteren van de kennis die nog uit mijn hoofd moet.

Eigenlijk dus er voor zorgen dat straks niemand merkt dat ik er niet meer ben, omdat alle werkzaamheden goed door blijven gaan.

Pin It on Pinterest

Share This