Een bedankje aan mijn dreamteam

Mindset, Triathlon

Natuurlijk staat er al een compleet verslag van mijn eerste halve triathlon bij de Challenge Almere online over hoe het gegaan is.

Maar nu wil ik even speciaal de tijd nemen om mijn dreamteam van mensen te bedanken voor hun bijdrage in de afgelopen maanden om het voor mij mogelijk te maken om dit doel te halen.

Om je doelen te behalen is het belangrijk om een dreamteam om je heen verzamelen die je daar in steunt en met hun kennis en/of ervaring verder kunnen helpen. Als ik er goed over nadenk heb ik door de tijd heen een heel groot dreamteam gecreëerd waardoor ik veel beter ben geworden dat ik zelf had kunnen bereiken.

Het voordeel van een dreamteam is dat het geen mensen hoeven zijn die je persoonlijk kent, je kunt gebruik maken van de kennis van vrijwel iedereen door hun boeken te lezen, producten te gebruiken of op een andere manier hun kennis tot je te nemen.

 

Het thuisfront

Een van de belangrijkste supporters van mij, en speciaal tijdens deze maanden is natuurlijk mijn vrouw, Maria.

Zij is altijd bereid geweest om mij te laten trainen zodat ik me goed kon voorbereiden op de wedstrijd. Zowel in de vroege ochtenden, de late avonduurtjes als ook de langere trainingen in de weekenden.

Maar ook als ik vol goede moed mijn wekker vroeg had gezet om te trainen, maar ik er zelf niet wakker van werd en zij wel, bleef ze (meestal) positief. Of schopte ze me toch uit bed om te gaan trainen.

Het was voor haar soms lastig om op de momenten dat ik lekker aan het trainen was ook de nodige aandacht aan ons jonge zoontje Jens te geven. Niet dat ze moeite met Jens heeft, maar na een drukke dag op het werk wilde zij ook wel eens een avondje rust terwijl ik dan graag nog een training wilde doen.

Gelukkig zijn we er samen altijd goed uit gekomen om een manier te vinden hoe ik mijn trainingen zo goed mogelijk kon doen. Op een manier dat zij er zo min mogelijk last van heeft gehad. Hopelijk dan maar 🙂

Naast mij de vrijheid van trainen te gunnen is ze ook aanwezig geweest bij alle wedstrijden door het jaar heen, gelukkig waren dat er dit jaar niet zo veel maar het is wel telkens weer een gedeelte van de dag die we besteden aan iets wat ik super vind om te doen.

En natuurlijk ook voor haar support langs de lijn in Almere zelf. Dat heb ik op sommige momenten echt nodig gehad om door te kunnen gaan. Zeker bij het lopen waar ik er op sommige momenten echt even klaar mee was.

Buiten het sporten verdraagt ze ook nog steeds mijn drang om steeds meer en beter te willen worden.

En het niet genoegen kunnen nemen met alleen het halen van de finishlijn, maar dat ook nog eens binnen een voor mij respectabele tijd te doen. Dat heeft natuurlijk wat meer trainingstijd gevraagd dan het halen van de finish alleen.

Andere belangrijke personen in het thuisfront van mijn dreamteam zijn natuurlijk mijn ouders, en zus met haar man en inmiddels 2 kinderen. Ik wist dat mijn ouders er zouden staan in Almere, maar totaal onverwachts stonden mijn zus en zwager ook langs het parcours bij het lopen. Super om die daar ineens te zien en je nog extra aan te moedigen!

Verder moet ik ook Mark Elbertsen nog apart bedanken dat hij me ooit over gehaald heeft om überhaupt aan triathlons te beginnen. Een aantal jaar riep hij al vaker dat ik dat maar eens moest gaan doen.

Fietsen deed ik al, lopen kon ik een klein beetje. En dat zwemmen moest ik maar “even” leren.

Als ik die eerste stap nooit gezet zou hebben had ik Almere ook nooit kunnen doen.

Dus, Mark, bedankt voor het overdragen van het triathlon-virus! Maria is je daar vast ook erg dankbaar voor 😉

 

Trainingen

Heel mijn trainingsschema heb ik de afgelopen twee jaar zelf bepaald. Natuurlijk was dat niet helemaal uit mijn duim gezogen, maar heb ik veel informatie verzameld vanuit verschillende bronnen.

Een overzichtje van mensen die me direct, maar vooral ook indirect hebben geholpen om effectief te kunnen trainen.

Joe Friel voor het schrijven van The Triathlon Bible en dat in een overzicht van concrete trainingen zetten in Your Best Triathlon.

Nate Pearson van Trainerroad voor het maken van een geweldig product dat mij veel geholpen heeft het indoortrainen leuk te gaan vinden. Coach Chad voor het maken van de gestructureerde trainingsplannen. Maar ook door van hun podcast heb ik super veel informatie gekregen om beter te kunnen trainen.

Paul Newsome van Swim Smooth voor het schrijven van een geweldig uitgebreid boek over zwemtechniek.

Barry P op het Slowtwitch forum voor het beschrijven van een simpele maar effectieve aanpak voor hardlopen. Zonder het helemaal te volgen heeft het me wel geholpen om mijn hardlooptechniek en conditie te verbeteren.

Verder Marc van Hassel die me verschillende keren behandeld heeft als masseur om mijn spieren goed te verzorgen zodat ik de tijd daarna weer lekker vol in training kon gaan.

Natuurlijk mag ik ook Rob Reuser niet vergeten voor zijn hulp met mijn bike-fit, waardoor ik stukken beter op mijn fiets zit en gemakkelijker over kan gaan op het lopen daarna. Maar ook door zijn geweldige persoonlijkheid zodat ik tijdens de sessie weer super veel geleerd heb over mijn houding op de fiets. En ook omdat hij last-minute nog mijn aero-bars heeft vastgezet voordat ik mijn fiets in kon checken.

Jeroen van Geelen van Tri-Pro en dan met name Pim voor de hardloopanalyse in het begin van het jaar waarbij ik, naast een goed paar nieuwe schoenen, ook goede tips heb gekregen waarmee ik mijn looptechniek heb verbeterd.

Alvast een bedankje voor Frank Heldoorn omdat hij me nog geholpen heeft mijn voedingsschema te fine-tunen. En we een mooie samenwerking tegemoet gaan in het komende jaar!

Maar ook de marketing afdeling van 361° die mij voorzien hebben van een testpaar 361° Spire3, waarop ik heerlijk heb kunnen lopen in Almere.

Ook YouTube heeft me natuurlijk veel geleerd (of eigenlijk  vooral entertained), met name het Global Triathlon Network en Triathlon Taren bevatten een schat aan informatie over triathlons. En natuurlijk Talbot Cox voor zijn geweldige content over de top van de triathlonwereld en zijn hulp met het kanaal van Lionel Sanders wat ook een grote inspiratie blijft.

 

Social media

Wat zou de wereld tegenwoordig zijn zonder al onze social media. Het grote voordeel ervan vind ik dat je heel gemakkelijk in contact kunt komen met mensen met dezelfde interesses.

Het triathlonforum waar ik probeer wat actiever deel te nemen door mijn ideeën en vragen te delen. Soms met nuttige reacties, soms met wat meer kritiek. Maar altijd vanuit de passie voor de sport en vooral zodat ik er zelf weer van kan leren.

Ook in de Facebook-groep Triathlonliefhebbers ben ik de laatste tijden actiever geworden door het delen van mijn aanpak, vooruitgang en ideeën. Ook hier krijg ik regelmatig kritiek te verduren, soms goed onderbouwd en soms totaal ongefundeerd. Al deze opmerkingen hebben mij scherp gehouden in de afgelopen maanden. En dat zal de komende jaren ook hopelijk zo blijven.

Door het actiever delen ben ik ook vaak persoonlijk benaderd met opmerkingen, tips en adviezen. Te veel om de hele lijst hier op te noemen, maar ik wil toch Arthur Mekenkamp nog even apart benoemen. Aangezien hij veel mogelijk maakt voor de triathlonsport met ‘zijn’ FB groep.

Maar ook vooral omdat hij meerdere keren de tijd heeft genomen om mij te voorzien van een uitgebreide, kritische reacties en daarover het gesprek met mij aangegaan is.

 

“If it’s not on strava it didn’t happen”

Dan hebben we Strava, hét sociale trainingsplatform.  Al mijn trainingen worden daar automatisch gedeeld en voor zover ik mij kan herinneren hebben Bert Westerbeek en Edwin Lameijer al mijn trainingen ge-kudot. Zeker in het begin van het jaar waren zij minimaal de eerste (en vaak enige) twee die dat deden.

Dat geeft me toch altijd wel een goede boost. Of ze het de laatste maanden met de vele trainingen bij hebben kunnen houden durf ik niet zeker te zeggen, maar ik waardeer de aanhoudende support zeker.

Doordat ik ook actiever ben geworden online en op Instagram heb ik de kans gekregen om veel mensen in de triathlon sport te leren kennen en te mogen spreken. Veel die me berichten stuurden om wat te vragen of me te voorzien van goedbedoelde tips. Mooi om te zien dat social media ook echt sociaal kan zijn.

 

Daarnaast ook nog een speciale vernoeming voor Michael Pilarczyk die mij tijdens Maximum Potential eind 2017 op het podium voor 700 mensen mijn doelen heeft laten toelichten. En als ik voor zoveel mensen uitspreek dat ik de halve triathlon in 5,5 uur ga finishen kon ik natuurlijk niet anders dan het ook waarmaken.

Zijn boeken en content hebben me geholpen om te groeien als persoon en dat mee te nemen in mijn aanpak voor de triathlon. En hebben ook nog een aantal leuke, en actieve supporters opgeleverd.

 

 

Iedereen super bedankt voor jullie support, hulp en geloof in mij voor het behalen van dit doel in 2018!

 

Binnenkort deel ik ook mijn doelen voor 2019, en natuurlijk verwacht ik ook daarvoor weer de nodige kritische support van jullie. 😉

 

 

Pin It on Pinterest

Share This